|
|
|
|
Er is ook altijd een optredende artiest, die een net uitgekomen single vertolkt. De kinderen aan tafel hebben na afloop van het optreden nog de gelegenheid om vragen te stellen, en geven daana hun mening of het een top of een flop gaat worden, in dit geval 'hit' (het belletje rinkelt) of 'shit' (de toeter weerklinkt).
Een ander terugkerend onderdeel in het programma is 'het conflict', dit is een gesprek tussen een kind en een volwassene die het ergens over oneens zijn. Peter Jan en zijn medepresentatoren proberen d.m.v. het gesprek een mogelijke oplossing aan te dragen. Voorbeelden: een meisje met een ernstige ziekte vindt dat haar behandelend arts niet over haar hoofd heen met haar ouders maar met haarzelf moet praten, een meisje vindt dat ze oud genoeg is om alleen naar school te fietsen, een kind wil een konijn maar mag dat niet van de ouders.
Een onderdeel dat enig stof doet opwaaien is 'Achterlijke Ouders'. Hierbij wordt een nietsvermoedende ouder in het publiek geconfronteerd met zoon of dochter die zich ontzettend ergeren aan een gewoonte van de ouder. Een meisje schaamt zich over een moeder die winden laat, een jongen kan wel door de grond zakken als zijn vader in de bioscoop zijn mobiele telefoon laat overgaan en ook nog een gesprek voert, een kind vind dat zijn moeder te klef doet met haar nieuwe vriend.
Dan is er ook nog 'In het zonnetje': een kind of groep kinderen die een prijzenswaardig initiatief aan de dag hebben gelegd worden geprezen en ondersteund.
Aan het eind van het programma komt uiteraard de uitslag van de test.
Daarna wordt het programma afgesloten met 'De Vette en de Voute Vijf'. Er worden door de medepresentatoren twee Top-5 lijstjes samengesteld van bekende volwassenen die de kinderen Vet Goed of Vet Fout vinden.
Het programma wordt door alle medewerkers als zeer leuk ervaren maar helaas niet goed genoeg bekeken om vervolgd te worden. Het uitzendtijdstip (16.00 uur op zaterdagmiddag) is een te moeilijk 'timeslot' gebleken.
|
|
|
|