Ellis berlijn en Peter Jan Rens in Koning Kaktus voor Kinderen

De Geschiedenis

De motor van het bedrijf Kaktus is Peter Jan Rens.
Naast zijn werkzaamheden als fysio-therapeut doet hij in de jaren zeventig schrijf-, regie- en acteerervaringen op bij verschillende theatergezelschappen en hij besluit in 1978 daar zijn beroep van te maken.
In dat jaar wordt Theatergroep Kaktus opgericht.
Samen met de actrice Ellis Berlijn maakt hij de kinder-
voorstelling "Koning Kaktus voor kinderen" en voor Ellis berlijn en Peter Jan Rens in  Kaktus voor Oude Lullenvolwassenen het satyrisch psycho-
drama "Kaktus voor oude lullen". Deze programma's zijn "low-low-budget":voor beide voorstellingen wordt gedeeltelijk dezelfde kleding gebruikt en dezelfde grote stoel als dekor. In een Renault-viertje toeren zij door Nederland. Gaandeweg komt de bekendheid en het succes. Annemieke Hoogendijk probeert alles in goede banen Tony Maples als Sylvia fouilleert het publiekte leiden en doet de administratie en de boekingen.
Uit het bankroete Engeland komt in dezelfde staat Tony Maples met de groep 'Sheer Madness' in de zomer van 1980 naar Nederland. Hij wordt verliefd op Kaktus en blijft. Deze ex-Lindsey Kemp acteur brengt meer vakmanschap in de Kaktusploeg en het programma "Kaktus Voetbal" wordt een feit.
De ene helft van het publiek loopt met Kaktus weg en de andere helft uit de voorstelling. Sommigen komen zelfs de zaal niet in omdat zij er niet tegen kunnen door stewardess Tony/Sylvia gefouilleerd te worden.
De critici komen en zijn lovend, behalve een Leids criticus die vetgedrukt boven zijn recensie schrijft: "Kaktus, één doffe ellende!"

volgende bladzij

 
 
 Disclaimer