Kaktus Voetbal

 
  Kaktus Voetbal Vanaf september 1980 krijgt de samenwerking tussen Peter Jan Rens en Tony Maples gestalte in de voorstelling 'Kaktus Voetbal'.
Het stuk begint in een vliegtuig, waarbij het publiek de rol speelt van passagiers en Tony de stewardess Sylvia voorstelt.
Er werd al wat meer geld uitgegeven aan de kostuums: Tony hult zich in iedere voorstelling in een nieuwe rol doorzichtig keukenfolie, bespoten met KLM-blauwe verf.
Peter Jan zit aanvankelijk ook in het publiek maar gaat zich al snel overal mee bemoeien.

Een citaat uit de folder:
Iedereen kent Meneer Kaktus: hij is de held die een paar huizen verderop woont, de man die nooit wereldkampioen voetbal werd, die steeds weer luistert naar het bandje met zijn favoriete verhaal over de dag dat hij de wereld redde en een miljoen doelpunten scoorde, die het publiek hoort juichen als hij zijn hondje uitlaat. Vastgeroest in zijn fantasietjes ontmoet hij Sylvia, de stewardess die luistert maar niets hoort, wiens chartervlucht naar het paradijs neerstort in de sexuele hel.

 
 

Kaktus Ballade

 
  vlnr. Aran Kohler, Peter Jan Rens en Andries Mok De productiviteit van de groep is hoog! Vrijwel tegelijkertijd met 'Voetbal', n.l. vanaf oktober 1980 gaat 'Ballade' in première. In dit muziektheaterstuk kijkt een man uit het raam van zijn bejaardenkamertje. De Schellingwouderbrug, elektriciteitsmasten in het eindeloze water, dat biedt het uitzicht van Kamer 1143. Elfde verdieping, drieenveertigste kamer. De man besluit in één uur op te branden, d.w.z. alle energie die het hem zou kosten om nog jaren een vegeterend bejaardenbestaan te leiden terug te brengen tot één uur dolle pret. Dit laatste uur maakt hij mee hoe hij zichzelf baart en als puber in het warenhuis zijn liefde zoekt.

 
 
 Disclaimer