Het verhaal van Miki

 
  vlnr. Aran Köhler, Peter Jan Rens, Andries Mok, Annemieke Hoogendijk en Gineke Hulzebos Vanaf oktober 1982 speelt deze muziektheatervoorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Miki, het meisje waar alles om draait in deze musical, is de dochter van de hoofdkommissaris van politie te Zaanstad. In verband met haar studie gaat ze in Amsterdam wonen. Daar komt ze in aanraking met de meest uiteenlopende vrienden, niet bepaald de types die haar ouders voor haar zouden uitkiezen.
Ze wonen met z'n allen in een groot gekraakt huis, waar Miki ook nog verliefd wordt op een Engelsman. Miki schrijft een brief aan haar ouders waarin ze zegt dat die maar niet bij haar op bezoek moeten komen. De ouders van Miki denken daar anders over....

Rolverdeling: Miki - Annemieke Hoogendijk / Tony - Tony Maples / Aatje - Aran Köhler /
PJ - Peter Jan Rens / Vader - Andries Mok / Moeder - Gineke Hulzebos


 
 

De Beul komt terug

 
  Tony Maples als De Spast en Peter Jan Rens als De Beul Vanaf maart 1982 is de vijfde muziektheaterproductie van Kaktus te zien.
Het karakter van De Beul is gebaseerd op de eigenzinnige wielrenner Jules Bruessing, die voor dit stuk de nodige adviezen gaf.
Het wielrennen wordt gecombineerd met de ervaringen in de gezondheidszorg van Peter Jan Rens. Dit levert een bijzondere voorstelling op.
Een citaat uit de folder:
"Pijn, liefde, haat... De Beul heeft dit alles reeds ervaren.
Pijn bij het afleggen van die allerlaatste kilometers in de staart van het peloton, pijn als je als een verwrongen hoopje ellende langs de kant van de weg ligt. De kus van de rondemiss na het behalen van alweer een overwinning, de toejuichingen van de mensen die dan opeens allemaal bij je willen horen. De haat en de jalouzie van de anderen als je niet meer te kloppen bent.
Het stuk schetst de verhouding tussen een wielrenner en een spastische jongen.De wielrenner, De Beul, en zijn trouwste supporter, De Spast, beleven de opkomst en ondergang van een kampioen.
De Spast, gespeeld door Tony Maples, kombineert zijn handicap met humor en is gevaarlijk voor iedereen die medelijden met hem heeft. De Beul, gespeeld door de schrijver van het stuk, Peter Jan Rens, heeft geen grijntje medelijden en kent enkel hartstocht.
De typische Kaktusmuziek is geschreven en wordt uitgevoerd door Andries Mok en Aran Kohler."

 
 
 Disclaimer