Operatie Keihard 42

 
  Operatie Keihard 42 Vanaf oktober 1983 speelt deze muziektheatervoorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Het verhaal speelt zich af in 1942. Nederland is door Duitsland bezet. De Nederlanders moeten doen wat de Duitsers zeggen, anders krijgen ze met Schumacher te maken. Deze heeft als taak om Nederlanders die zich tegen de Duitse bezetters keren op te sporen en gevangen te zetten.
"OPERATIE KEIHARD 42" begint op de verjaardag van Schumacher. Samen met zijn personeel viert hij feest op zijn kantoor. Natuurlijk krijgt hij cadeautjes, maar twee verrassingen had hij zeker niet verwacht. Ten eerste wordt een jonge vrouw gearresteerd die belangrijke documenten bij zich heeft die gestolen zijn. Ook komt onverwachts zijn vrouw langs, die een opmerkelijke rol gaat spelen in de verdere gebeurtenissen.
Een muzikale thriller vol horror en spanning, waarin helden rondlopen die geen helden zijn.
Rolverdeling:
Mevrouw Schumacher - Annemieke Hoogendijk / Uberhauptstormfuhrer Schumacher - Tony Maples / Fred - Peter Jan Rens / Hansen - John Constable / Der Willie - Maarten Koopman / Gerard v.d. Ven - Andries Mok / Annie de Vries - Gineke Hulzebos

 
 

Leve Tante Ans

 
  Andries Mok en Peter Jan Rens Muziektheater vanaf maart 1984 door Peter Jan Rens en Andries Mok. De mannen zijn naar hun werk, de vrouwen achtergebleven op de camping.
Het is augustus, de schoolvakantie duurt voort. De camping ligt onder de rook van de Hoogovens.
Kinderen spelen, de vrouwen laten de wasmachines draaien op de wasplaats en roken filtersigaretten.
Twintig jaar later komt een van de spelende kinderen terug en zet haar tent neer op de plaats waar vroeger de tent van haar tante stond. De camping is een vulkaan en het verleden spuit omhoog.

 
 
 Disclaimer